maandag 25 juni 2007

't Koereurke - Ma 25/06/2007

Hallo,

Gisteren was ik present in Herve om mijn eerste topcompetitiekoers van het seizoen te betwisten: de Ardense Pijl (La Flèche Ardennaise).

La Flèche Ardennaise: val - 170 deelnemers

Van bij de start werd er heel hard gekoerst. Ik voelde al snel dat ik goed was, maar niet super.
Na 3 hellingen (cote de Xhierformont, cote de Haute Bodeux en cote de Wanne) was het deelnemersveld al aardig uit elkaar geschud, of wat dacht je.
We bleven nog met zo'n 75 renners over in de spits van de koers, waarvan er zo'n 8 voor het peloton uitreden. Ik reed goed mee, maar het was telkens afzien op de hellingen om het verschroeiende tempo te volgen. Toen volgden kort na elkaar de cote de Rosier, de Vecquée en de Maquisard. Na de Maquisard bleven we maar met 40 man meer over. Ik had dus hoop op een top 10-30 notering op zo'n 55km van de aankomst. Toen moesten nog respectievelijk Mont Theux, cote de Lambermont, cote de Soiron en tweemaal cote de José overwonnen worden. Net voor Mont Theux was er bevoorrading, waar ik wel behoefte aan had. En toen gebeurde het...op een of andere manier kwam ik ten val ! Hierbij kwam ik recht op mijn hoofd terecht (helm kapot!). Na mijn val had ik ook ontzettend veel pijn in mijn knie en mijn dij. Ik lag er versuft bij door de klap op mijn hoofd en de ambulancedienst besloot dan ook geen risico's te nemen en me naar de spoedafdeling in Verviers over te brengen. Daar kwam het nieuws dat ik geen breuken had en ook geen lichte hersenschudding. Oef! Alleen moet ik het enkele dagen wat rustig aan doen.
Nadien hoorde ik van anderen dat een verzorger van een andere ploeg enkele stappen voorwaarts zou gezet hebben en dat ik er zo tegenaan ben gereden.
Jammer natuurlijk dat zo een einde moest komen aan mijn eerste topcompetitiewedstrijd van het jaar, maar gelukkig liep het al bij al goed af.


Volgend weekend rij ik geen wedstrijden.
De week erna volgt de Memorial Patrice Bar te Beyne-Heusay, een interclub (per provincie) voor 1e en 2e jaars beloften.

Groetjes,

Fabrice

3 opmerkingen:

Paul R. zei

Volgend jaar dan maar beter, Fabrice!

Rodrigo zei

Oi, achei teu blog pelo google tá bem interessante gostei desse post. Quando der dá uma passada pelo meu blog, é sobre camisetas personalizadas, mostra passo a passo como criar uma camiseta personalizada bem maneira. Até mais.

X-man zei

Rodrigo, zou je een volgende niet beter iets anders kiezen om je tshirtjes aan de man te brengen...