maandag 25 februari 2008

't Koereurke - Ma 25/2/2008

Dag iedereen,

't koereurke heeft er zijn eerste koerske van het nieuwe seizoen opzitten. Gisteren werd het clubkampioenschap verreden in Ingelmunster. Niet enkel mijn ploeg Beveren2000 kwam er aan de start, maar ook nog 5 andere ploegen, waardoor we met meer dan 100 man aan de startlijn stonden.

Clubkampioenschap Ingelmunster: 41e op 106 deelnemers
Hemelsbreed verschil was het, het weer van dit jaar buiten dat van vorig jaar. Terwijl we vorig jaar bakken water en wind te verwerken kregen, konden we nu ons clubkampioenschap verrijden in nagenoeg perfecte weersomstandigheden.
Direct werd er duchtig de pees opgelegd en na een paar ronden kregen we 17 renners in de spits, waarvan een paar renners van Beveren2000.
Soenens-Germond had niet veel of geen renners mee vooraan en was dus op achtervolgen aangewezen. Na talloze ronden achtervolgen slaagden ze er uiteindelijk in de leidersgroep bij de kraag te vatten. Toen was het tijd voor nieuwe ondernemingen. Ook ikzelf sprong meerdere malen mee in een ontsnapping en voerde soms zelf de forcing. Daarbij voelde ik dat het veel lekkerder draait dan vorig jaar. Vooral meer power in de benen! Jammer genoeg was ik niet de uiteindelijke beslissende vlucht die de voorlaatste ronde ontstond. Bij die vlucht toch weer een kwantitatief overwicht voor onze ploeg, dus we moesten dit wel afmaken. Maar uiteindelijk werd er met 7 renners voor de bloemen gespurt en het was Dries Depoorter (New Heebra - Lombarden) die het haalde. De volgende 4 ereplaatsen waren voor B2000-renners. Ikzelf zat redelijk goed geplaatst om voor een verre ereplaats mee te spurten, maar raakte uiteindelijk ingesloten, zodat ik niet meer aandrong en binnenliep op de 41e plaats.

Goede officieuze start! Met positieve moed zal ik volgende week aan de start van Gent-Staden staan.

Tot volgende week voor een nieuw koereurke!

Met sportieve groeten,

Fabrice Naert

Geen opmerkingen: