vrijdag 1 augustus 2008

De vraag aan Fabrice (2)

Fabrice staat volgende week dinsdag met de Beveren2000-selectie in Tarbes aan de start van de Tour des Pyrénées, zijn eerste topafspraak in augustus. Ter voorbereiding van die gerenomeerde rittenwedstrijd trok ie zelf voor enkele weken op stage. Nu hij (even) terug is, een goeie gelegenheid, dachten we, om ‘m nog ‘ns een vraag voor de voeten te werpen:

Je hebt net een trainingstage achter de rug in de Pyréneeën. Zou je voor ons (klimmersleken) 'ns kunnen beschrijven hoe zo'n doordeweekse trainingsdag er in het hooggebergte uit ziet?


Het antwoord van Fabrice:

Ik stond zo meestal rond 7u op, nam een goed ontbijt en vertrok rond 9u op training. Na een (half)uur afdalen kon de echte training beginnen. Door de dagen heen wisselden duurtrainingen en intensievere trainingen elkaar af. Ook was er voldoende oog voor recuperatie tussen de trainingen. Na de training was een goed middagmaal welkom. Na een korte siesta van zo'n 45 minuten ging het richting TV-kamer, waar ik elke dag naar de Ronde van Frankrijk keek. Om 19u volgde dan het lichte avondmaal, alvorens een bakje thee te gaan halen in de bar. Tussen 21u30 en 22u30 (al naargelang ik moe was) ging ik dan onder de lakens, tevreden en voldaan van een goede trainingsdag.

Voor de fans: Fabrice rijdt morgen in Aarsele een echte thuiswedstrijd. Iedereen is er van harte welkom!

Geen opmerkingen: