vrijdag 10 augustus 2007

Opdoffer

Nadat er “op radiotour” al een verontrustende melding gemaakt was van vermoeidheidsverschijnselen heeft Fabrice gisteren in de laatste rit van de Tour des Pyrénées de strijd gestaakt. Dat toen er nog zo’n 80 kilometer te rijden waren. Het moet een opdoffer zijn. Meer nieuws over één en ander krijgen we de komende dagen wel rechtstreeks van hemzelf te horen.
In het eindklassement stippen we graag de mooie vijfde plaats aan van noorderbuur Michel Kreder. Ook Gert Dockx en Jan Bakelants bleken met een 14° en 18° plaats in goeie doen. De einduitslagen van de andere Belgen en Beveren-naars:

22. Kvist Thomas
26. Thomas Ongena
37. Yves Peelman
41. Jan Ghyselinck
47. Olivier Maes

(Slechts 64 renners van de 177 die waren gestart reden de ronde uit.)
De volledige einduitslag is na te lezen via een pdf-bestand op de Francevelo-site.

Courtesy: DirectVelo en Francevelo

Update (Za 11/8/2007): Zo zie je maar dat je niet altijd alles geloven moet wat op (wieler-)internetsites verschijnt. De opgave van Fabrice in de Tour des Pyrénées had alleen te maken met een zware val in de afzink van de Soulor. Die werd ons op geen enkel moment tijdens het liveverslag van Directvelo gemeld. Gelukkig liep alles al bij al nog goed af. Dit valt na te lezen in de nieuwste aflevering van 't Koereurke dat Fabrice ons vanavond toestuurde. Zie het bericht van hierboven.

Geen opmerkingen: