maandag 27 augustus 2007

Vooruitblik: Giro Ciclistico Valle d’Aosta – Di 28/8 – Zo 2/9/2007

Morgen dinsdag begint in Ville La Grand de Giro Ciclistico Valle d’Aosta . Rekening houdend met het erg internationale deelnemersveld en het spetterende parcours lijkt het voor eerstejaarsbeloften als Fabrice een wel erg harde dobber te gaan worden. Er moeten in de Giro Ciclistico Valle d’Aosta dit jaar opnieuw ettelijke kilometers geklommen worden. Zwaartepunt ligt o.i. op donderdag 30/8 wanneer de rit op 1827 m-hoogte eindigt in Gressoney – la – Trinité en op zondag met o.a. de beklimming van de Col de Joux.

Beklimmingen + rittenschema:

* Di 28/08/2007 VILLE LA GRAND - CHÂTEL – R1 – 137,590 km
* Woe 29/08/2007 CHÂTEL - VILLE LA GRAND – R2 – 139,400 km
Col Plaine Joux (1253 m)
Col de Saxel (941 m)
* Do 30/08/2007 COURMAYEUR -GRESSONEY LA TRINITÉ – R3 – 130,050 km
Eindklim op 1827 m.
* Vr 31/08/2007 DONNAS – GRESSAN – R 4 – 122,360 km
Loc. Les Fleurs (1417 m)
* Za 01/09/2007 SAINT PIERRE – BARD – R5 – 133,730 km
Col Saint Pantaléon (1685 m)
Col d’Arlaz (1036 m)
* Zo 02/09/2007 HÔNE - SAINT VINCENT – R6 – 94,340 km
Col de Joux (1647 m)

Verleden jaar wonnen Tom Criel en Kevin Seeldraeyers elk een rit. Greg Van Avermaet won de “Catch Sprint” en niet minder dan drie Belgen prijkten in de toptien van het eindklassement 2006 dat er als volgt uit zag:
1 Alessandro Bisolti
2 Daniel Martin (Irl) – 1.12
3 Tom Criel (Bel) – 1.27
4 Marcel Fischer (Ger) – 1.39
5 Francis De Greef (Bel) – 1.39
6 Ashley Humbert (Aus) – 2.06
7 Marco Corti (Ita) – 2.09
8 Kevin Seeldraeyers (Bel) 3.13
9 Luca Zanasca (Ita) – 3.29
10 Vincenzo Ianniello – 3.52

De jonge Beveren 2000-selectie bestaat dit jaar uit Jan Bakelants, Gert Dockx, Jan Ghyselinck, Stijn Joseph en Fabrice Naert
Voor “onze jongens” lijkt het gezien hun jeugdigheid vooral zaak om in deze loodzware ronde in de eerste plaats (klim)ervaring op te doen. Alles wat meer is, is meegenomen.

Alle informatie over de wedstrijd is terug te vinden op de officiële Valle d’Aosta-site

Geen opmerkingen: