dinsdag 28 augustus 2007

Aosta - Rit 1

Volg de rit life op DirectVelo !!!

Vandaag start in Ville-la-Grand, op de dag van Waregem-Koerse, de befaamde internationale rittenwedstrijd voor beloften en elite zonder contract-coureurs, de "Giro Valle d’Aosta". De eerste rit gaat over 137 km van Ville-la-grand naar Châtel. Van Belgische zijde zijn behalve de vijf man van Beveren 2000 (waarvan we de namen al vermeldden in onze vooruitblik) ook heel sterke delegaties van Davitamon-Win for life-Jong Vlaanderen en Soenens Germond present.

Vooral de Davitamon-Win for life-Jong Vlaanderen-ploeg met Jerome Baugnies, Francis Degreef, Maarten Neyens, Jurgen Roelandts en Klaas Sijs, oogt biezonder indrukwekkend.
De ploeg van Soenens Germond bestaat uit Sam Maertens, Kim Borry, Dylan Newell, Pieter Vuylsteke en Baptiste Planckaert. Van de toptien van verleden jaar nemen dit jaar enkel Alessandro Bisolti, Daniel Martin, Francis Degreef, Luca Zanasca en Vincenzo Ianniello opnieuw deel. Francis Degreef geldt als één van de topfavorieten.
Van de rit van vandaag wordt verwacht dat die erg nerveus zal verlopen gezien de rit één van de enige van de hele ronde is, die voldoende kansen biedt aan de niet-klimmers. De wedstrijd kan life op internet gevolgd worden dankzij de onvolprezen diensten van Directvelo ("Met Pierre als speciale gezant en Nicolas aan het klavier") via het aanklikken van de link op de Directvelo-site. Hopelijk vinden we straks of vanavond op de site van de wedstrijd zelf ook een volledige uitslag.

Noot: Gelukkig draagt Fabrice niet nog een keer zoals in de Tour des Pyrénées van laatst het rugnummer dertien. We wensen in elk geval niet dat Dylan Newell die in Aosta met "de 13" moet rondrijden iets overkomt.

Geen opmerkingen: