Bericht van Filip

Beste supporters,

Fabrice heeft geen tijd gevonden om zijn koureurke te maken deze week. Hij hielp mee met de Wielerjeugddag West-Vlaanderen voor miniemen en niet-aangeslotenen, zoals je weet georganiseerd door zijn supportersclub. Er waren niet minder dan 124 deelnemers en misschien wel de beste organisatie van het 7-jaar bestaan, zeker sportief gezien ondanks het regenachtig weer. Meer hierover vind je op de website van de Wielerjeugddag : http://users.pandora.be/wielerjeugddagwestvlaanderen/informatie.html

15/08/08 KRUISHOUTEM 6e op 74 dln

Zijn lichaam reageert afwisselend op de hoogtestage van enkele weken terug. Van bij de aanvang reden 11 renners voorop. Verder dan half koers verzeilde hij in een tweede en laatste peloton op ongeveer anderhalve minuut van de leiders. In de laatste 45' maakte hij een geweldige remonte. Hij kwam terug bij het eerste peloton om dan onmiddellijk met drie renner ervan weg te rijden en haalde renners in van de aanvankelijke ontsnapping en kwam zeer dicht terug bij de overwinnaar Sep Vanmarcke.
Er zat nog veel meer in indien er nog een ronde meer was. Hij mocht spurten met drie voor de vijfde plaats en werd zesde op 30" van de winnaar.

18/08/08 MOORSLEDE Criterium 11e op 32

Voor het eerst dit jaar reed hij een criterium op vraag van de ploegleiding ondanks een opstekende pijnlijke keel. Na éénderde wedstrijd (er waren 50 ronden en in de regen) reden ze met 9 renners voorop, Fabrice was mee samen met twee andere ploegmaats. Ongeveer half koers kwamen nog een 7-tal renners aansluiten. Van de zestien leiders zijn er 10 weggereden en Fabrice mocht hierna spurten voor een elfde plaats met zes renners. Hij won hiervan de spurt.

Belangrijker is het Kampioenschap van België komende zondag en dit in de Ardennen te LA ROCHE en hierna GIRO VALLE D'AOSTA één van 's werelds lastigste rittenwedstrijden voor beloften en elite zonder contract alwaar dan ook het kruim rijdt.

Sedert woensdag verblijft Fabrice in BASTOGNE en hij trainde reeds op het parcours van het BK. De eerste twee en een halve kilometer gaan langzaam bergop, hierna volgt een plateau met golvend parcours om dan de laatste 3 kilometer te dalen tot terug in LA ROCHE. Terug rechtsop Rue d'Ortho (richting Bastogne) waarna na 250 meter aankomst is, licht bergop.

We hopen op een goeie dag van Fabrice en in dit geval zou hij dicht kunnen eindigen. Hij wordt door de bondscoach DUBOIS genoemd als een belangrijke outsider.

Na het BK vertrekken 5 renners van BEVEREN 2000 onmiddellijk na de wedstrijd naar ITALIE, want dinsdag begint GIRO VALLE D'AOSTA. Hier zijn de eerste 2 ritten aankomst boven op een col. De derde en vierde na de afdaling van een col; en de rit 5 en 6 over golvend (!, wel tot 1000 m hoogte) parcours.
Renners BEVEREN 2000 : Maarten DE JONGE (Nl), Jan GHYSELINCK, VANENDERT Dennis, Gert DOCKX en Fabrice NAERT.

Volgende week houd ik jullie in het kort op de hoogte van deze belangrijke wedstrijden.