woensdag 27 augustus 2008

Nieuw bericht van Filip

Hallo Fabricefans,

Op zijn koersparcours zijn de resultaten van Fabrice er niet uitgekomen.
Op het BK te LA ROCHE zondag 24/08/08 moest Fabrice al in de 4e ronde (van de 13) met een groep afhaken van het peloton. In de 5e ronde kregen ze opnieuw aansluiting, maar de volgende ronde werd hij er met een grote groep opnieuw afgereden. Het was een zware teleurstelling en dit na een zeer zwakke Tour de Pyrenées. Met de moed in de voetzolen in plaats van in de schoenen is hij nog dezelfde avond met BEVEREN 2000 vertrokken naar Italië voor de 45ste editie van de Giro Ciclisto Valle d'Aosta. Eén van de meest gerenommeerde en zwaarste rittenkoersen voor beloften en elite onder 26 jaar. De eerste rit over 114 km naar Cogne werd gisteren dinsdag verreden. Meteen al een heel zware dobber met onderweg 2 cols en een slotklim van 20 km. naar een hoogte van 1547m.
Al vanaf de eerste beklimming moest Fabrice lossen en kwam uitgeput en buiten tijd binnen.
De wedstrijd werd gewonnen door PAKHTUSOV uit Ukraine die rijdt voor een italiaanse ploeg (SC Pagnoncelli NGC Perel).
Uitslagen Beveren 2000-renners in deze opener : Maarten De Jonge, hij werd 23ste op 3m.39s. Gert Dockx kwam in een volgend groepje binnen op de 49ste plaats op bijna 7 minuten terwijl Dennis Vanendert als 55ste over de streep kwam op ruim 10 minuten.
Jan Ghyselinck tenslotte werd 100ste op 16m.54s.
Het is de bevestiging van we al enkele weken vermoeden. Dat sedert de tweede rit van de Tour des Pyrénées het bobijntje bij Fabrice af is en dat het steeds maar slechter wordt.
Na deze Tour bleek nochtans bij een bloedonderzoek dat alles in orde was.
Zelf heb ik dit in mijn vroegere rennerscarriere ook meegemaakt en ook op hetzelfde tijdstip, augustus. Als normaal mens voelt men zich goed, geen moe gevoel, gemotiveerd, op training alles ok (je moet dan wel niet hard meer trainen); maar in koers heb je geen macht meer in de benen en dit uitgerekend op jouw parcours. Van in het begin moeten lossen. Na de inspanning voelt men zich opnieuw goed maar je kan maar aan 38 km/u rijden ipv 45.
Heel erg jammer dat dit juist nu tijdens 'zijn bijzonderste wedstrijden van de tweede helft van het seizoen' moet gebeuren. Eén les heeft het wel opgebracht, nl. dat hij nooit meer een hoogtestage zal doen. Een rustperiode van 14 dagen zit er wellicht aan te komen.

Mvg

Filip Naert

Geen opmerkingen: