vrijdag 6 februari 2009

’t Koereurke – Vr 6/2/2009

Bericht van Filip:

Beste koureurkeslezers, supporters van Fabrice,

Het is intussen zowat een drietal weken geleden dat je nog 'ns een koureurke mocht ontvangen.
Fabrice gaat rustig verder met zijn studies op de universiteit van Chambéry en met de opbouw van zijn conditie. Nu het wielerseizoen van de profs al goed en wel is begonnen zijn de beloften nog druk bezig met trainen.
Fabrice heeft intussen wat negatieve ervaringen achter de rug. Zo begaf zijn oude koersfiets het onlangs toen hij in volle vrieskou op 40 km van zijn appartement stond. Gelukkig vond hij een bereidwillige caféuitbaatster die hem naar Chambéry terug wou brengen en ja... haar dochter zit toevallig ook op dezelfde school. Wie weet wordt Fabrice er misschien wel een regelmatige klant (lol).
Ook deze week kreeg hij met breuk aan dezelfde fiets en aan zijn mountainbike af te rekenen. Vandaag worden deze mankementen hersteld in de service-cours van de ploeg. Hij ondervond ondertussen ook dat hij door tijdsgebrek trainingsachterstand heeft opgelopen daar hij zijn neus nog meer dan een ander in de boeken mocht steken. Alle andere renners van de ploeg waren inmiddels al op stage in het zuiden met hun nationale ploeg (Luxemburg, Zwiterland, met de profploeg of op eigen initiatief). Fabrice bleef trainen in zijn Chambéry waar hij te kampen had met regelmatige sneeuwbuien en vorst.
Je kan zijn activiteiten goed volgen op de site van CCF Chambéry. Regelmatig is er van hem ook een column te lezen. Interessant om te lezen hoe het er daar in Chambéry in zijn leven aan toegaat.
Op dit ogenblik staat hij op de voorpagina van de clubsite en verderop valt er van hem ook een mooie “carnet de route” te lezen.
Ook aan te raden zijn het promotiefilmje van Chambery AG2R (vooral tussen 55" en 1'20") ("fameus hoe dat Frans er met rasse schreden op vooruit gaat!")en het prachtige filmpje (Viva la Vida - Coldplay!) van de groepstraining via deze link.

Zoals je merkt heeft men in Chambéry niet zomaar een ander 'idee du sport'. Verplichte universitaire studies combineren met het wielrennen, je moet het doen. Chapeau! In België is men nog lang niet zover!!!

En nog dit: vandaag is de ploeg vertrokken naar de Ardèche voor een vijfdaagse training. Daarna volgt nog een stage van 5 dagen in de Vogezen.

We houden je op de hoogte!Met vriendelijke groeten, en een goed weekend gewenst want men belooft mooi weer,

Filip Naert

(PS: Wat er intussen achter de rug ligt: 13/01 : einde van de examens, 19/01 : verjaardagsfeest en bezoek aan de service-cours van de profs van AG2R - is op 1 km, 02/02 : grote solotraining, 05/02 : dramatisch overlijden van ex-ploegmaat F. Nolf)

Geen opmerkingen: